Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

2023.05.19. 10:00 – 18:00

ZOÓB KATI divattervező kiállítása a Göcseji Múzeumban

• Publikálva: 2023.05.04. 16:06

A második világháború végéig a világhírű párizsi divatházakhoz hasonlóan Budapest szalonjai is ikonikus képviselői voltak a nagyvárosi divatkultúrának. A szocializmus évtizedeiben is neves divatszalonok képviselték Magyarországon a kortalan stílust és az eleganciát. A divat ritmusa a rendszerváltás után felgyorsult, egyrészt az erőteljes globális versenyben a tömeggyártás hatására megjelentek a fast fashion üzletek, másrészt az egyediségre, a magas minőségre és az exkluzív megjelentésre való igény hatására új szerepet kapott a divatművészet.

Zoób Kati budapesti divatműhelye kitűnő képviselője az haute couture szalonkultúrának. Divatháza olyan érték, amely ismeri és használja a divatművészet nemzetközi jelrendszerét és képviseli Magyarországot a high-fashion mezőnyében. A kollekciók tisztelegnek a régi mesterségek és a kézművesség előtt, és gyakran össze is fűzik az antik és a kortárs elemeket.

Zoób Kati neve ismerősen cseng minden korosztály számára. Csodás kollekcióival meghódította Párizst, Londont, Bécset, New Yorkot és Dubait. Az általa tervezett ruhaköltemények az elegáns múzeumi környezetben műtárgyakká válnak, a nemes anyagok és a régmúlt művészeti korszakok inspirálta motívumok lélekmelengető egésszé állnak össze. Örömmel tölt el minket, hogy idén nyáron a zalaegerszegi Göcseji Múzeum ad otthont a Repertoár - Az ellentétek harmóniája című kiállításnak. A gyűjtemény egy retrospektív tárlat és közel 70 öltözéken kelti életre Zoób Kati művészetének irányzatait és elemeit.

Hívjuk és várjuk a közönséget, legyen részese egy léleksimogató, szemet gyönyörködtető kortárs divatművészeti kiálltásnak!

https://gocsejimuzeum.hu/kiallitasok/idoszaki-kiallitasok/repertoar-az-ellentetek-harmoniaja

Repertoár - Az ellentétek harmóniája

A kiállítás helyszíne: Göcseji Múzeum (Zalaegerszeg, Batthyány utca 2.)

Időtartam: 2023. május 19. - augusztus 27.

Zoób Kati divattervező kiállítása