Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Építik a laboratóriumot

• Publikálva: 2014.06.11. 10:24

Elkezdődött a több mint 305 millió forintos költségű természettudományos laboratórium kialakítása Zalaegerszegen. Az összegből a laboratórium infrastruktúrája mellett fejlesztik a természettudományos képzést is. A Kölcsey Ferenc Gimnáziumban a legfőbb cél, hogy felkeltsék az érdeklődést a biológia és fizika iránt.

A labor korszerűsítésére szám szerint 35 millió forintot költhettek a pályázati forrásból, a bútorokra pedig 24 millió forintot. A teljes összegben természetesen a laborhoz kapcsolódó képzésekre is jutott – ismertette az adatokat Gyutai Csaba, Zalaegerszeg városának polgármestere. A polgármester elmondta: „Eddig is kiemelt szinten volt az oktatás kérdése a városban. Kevés ilyen nagy projekt van az országban, de egy ilyet sikerült Zalaegerszegre hozni!”

Labor építés

A természettudomány tanítása nem zökkenőmentes, ezért is ilyen fontos a laboratóriumok fejlesztése. Kiemelt célunk, hogy segítsük a gyerekeknek a tanulását a természettudomány területén. A természettudományos oktatás XXI. századi modernizációját hozza el ez a laboratórium – mondta Bozsik Lajos, a labor vezetője.

Labor építés

A projektindító rendezvényen a labor építését végző vezető is részt vett, aki megemlítette, hogy a laboratórium – építésügyileg – legérdekesebb eleme az elhúzható mobilfal, mely által kettéosztható – és összevonható a labor, így a kihasználtsága is sokkal egyszerűbb.

Labor építés