Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Tájékoztató a formanyomtatványok letöltéséhez

E rovatban közigazgatási feladatkörök szerint csoportosítva megtalálható valamennyi - a ZMJV Polgármesteri Hivatal által alkalmazott - formanyomtatvány, nyomtatható formában.

A portálon igyekszünk a tartalmat úgy megjeleníteni, hogy azok megnyitásához a böngészőn kívül ne kelljen egyéb programokat használni. Ettől függetlenül a portálon léteznek olyan fájlok, amelyeket a böngészők nem nyitnak meg, ám megtekintésükhöz léteznek ingyenes szoftverek.
Az alkalmazott egyes fájl típusok és a megjelenítésükhöz letölthető programok a következők:

 Fájl-típusok:  

 

·        PDF (Portable Data Format) - Az Adobe cég által kifejlesztett adatformátum, amelyet az ingyenesen letölthető Adobe Reader programmal használhat. Az egyes pdf típusú formanyomtatványok géppel kitölthető űrlap formában állnak rendelkezésre, melyek kitöltésével kapcsolatban fontos tudni, hogy csak a legalább 9.0-ás  illetve  az ennél újabb verziójú Adobe Acrobat programmal lehet a kitöltött űrlapot lementeni a saját gépére.

Az alábbi linken elérhető

a legfrissebb verziójú ingyenes Adobe Acrobat Reader letöltése


       Megjegyzés: A kitölthető űrlapot célszerű még a kitöltés előtt lementeni gépre, majd onnan megnyitva kitölteni, végül menteni és  nyomtani, mert ez esetben a részben vagy teljesen kitöltött űrlap a mentés helyén könnyen megtalálható a kitöltés folytatásához, vagy a  már mentett adatok módosításához

 ·        Szövegfájlok (.rtf, .doc) - A szövegfájlokat egyes böngészők is megnyitják, azonban a szövegszerkesztők biztosan. Ezeket a fájlokat le is töltheti saját gépére (ajánlott). A portálon a szövegfájlok közül az .rtf (Rich Text)formátumot részesítjük előnyben, mivel az biztonságosabb.